Jeugdwet/ WMO

In opdracht van (sociale)wijkteams, gebiedsteams etc. kunnen wij individuele begeleiding bieden. Het is mogelijk om voorafgaand aan een intakegesprek een kennismakingsgesprek te houden om te vertellen over onze werkwijze, aanpak etc. Het geeft ons ook een mogelijkheid om in te schatten wat voor soort medewerker ingezet kan worden. Wij vinden het belangrijk dat er een klik met de cliënt bestaat.

EFM heeft een organisatie met korte lijnen en straalt laagdrempeligheid uit. Wij hechten veel waarde aan de relatie die wij met onze opdrachtgevers onderhouden. Tevens staat bij ons het onderlinge vertrouwen hoog in het vaandel. Onze meerwaarde zit vooral in het bruggen bouwen tussen verschillende culturen en talen. Omdat onze medewerkers goed op de hoogte zijn van diversiteitsverschillen en achtergronden van gedrag en normen/ waarden uit verschillende culturen, kunnen wij deze functie goed uitvoeren. In de begeleiding schort het vaak hieraan.

Wij staan altijd klaar voor onze opdrachtgevers en zijn altijd bereikbaar op locatie, via de mail en telefoon. Onze (nieuwe) medewerkers worden, na een succesvolle sollicitatieprocedure, geacht zich de visie, werkwijze en identiteit van EFM eigen te maken.